Jom Berpicnic di Foodgasm Fest

October 21, 2015


Assalamualaikum..
Salam Sejahtera..

Hai All ! nak tanya. siapa suka makan ? hahaha. of course semua suka makan ! apa yang aku nampak sejak zaman sekarang ni, orang memang suka makan ! lepas tu suka mengamalkan gaya hidup sihat dengan berzumba, berhiking, dan berswiming juga bercycling juga bershopping ! hehehe. Alhamdulillah..


Dalam banyak perkara yang aku malas nak fikir adalah "nak makan apa" "nak makan dekat mana". Kadang sebab bosan makan benda yang sama atau ditempat yang sama. Tapi sekarang ni senang je. dengan viral dekat fb, instagram, orang kata sedap. Semua dok ligan nak p try. Mahal ke tak belakang punya cerita. Nasib aku jenis makan tak cerewet. Mahal ke tak asal kenyang perut. mungkin sebab sejak zaman study lagi mak aku dah kata. biar duit perabih dekat makan. jangan dok perabih dekat benda yang tak berfaedah.  


Mai sini ceq nak habaq awai2. 1 November nti ada Foodgasm Fest. Sesuai la untuk mana2 penggemar yang memang suka makan atau suka cuba sesuatu benda yang baru. Huihh.. Macam2 ada ! Kenyang perut suka hati lah u all nati. Okey bertempat di Dataran Petaling Jaya Padang Timur (berhadapan dengan Amcorp Mall). yang mana tak tahu nak ke sana. boleh naik LRT turun dekat Taman Jaya. dari atas station LRT Taman Jaya memang dah nampak padang tu dan berdepan dengan Amcorp Mall tapi kena jalan kaki sikit. Tak jauh pun kalau jalan kaki dari LRT tu. So, bila dah kenyang2 boleh exercise untuk jalan kaki nak ke LRT Taman Jaya atau boleh joging dekat Tasik Taman Jaya. Hehehehehe.


Nampak menarik kan ! macam2 makanan dan minuman ada. Jom ramai2 datang meriahkan festival nih. dan ramai2 gemukkan diri.  Berpicnin bersama. hahahaha. Lepas tuh, ramai2 joging dekat Taman Jaya. 

*jangan lupa bawak tikar, payung, cermin mata kacak hitam, duit. kata nak berpicnic

You Might Also Like

2 comments