19 hari lagi

May 10, 2015


Dugaan demi dugaan. 19 hari lagi akan tiba ke penghujungnya. Alhamdulillah.. Namun jiwa masih berdebar. Menunggu penyelia datang untuk memantau. Apakah yang aku lakukan selama 3 bulan ini diterima atau tidak.

 Positif denggi

Bulan terakhir sebagai seorang pelajar praktikal. Ada ketika rasa tak sabar nak tamatkan semua ini. Ada ketika jugak ada rasa beratnya hati nak tinggalkan semua ini. Mungkin pada ketika diri rasa tak sabar nak tinggalkan, adalah ketika tekanan melanda diri. Tekanan dengan sekeliling.
Mereka sudah berjaya. One of them is my lovely lecturer yang cute !

Apalah dayaku untuk melawan kehendak mereka. Macam orang putih kata. "Just follow the rule". Kalau awak ikut, awak buat, semuanya akan ok. Dan kalau sebaliknya, Terima sajalah tohmahan, kritikan, amukan atau umpatan. Walauapapun berlau, aku percaya. Ini semua adalah proses pembelajaran dalam dunia kerjaya. Walaupun, pada sebelum ini, aku dah punyai pengalaman dalam dunia kerjaya. Ternyata berbeza.Dapat peluang in real situation 


Sungguhpun begitu, banyak benda yang aku belajar. Yang tak ada masa zaman belajar. Banyak jumpa macam-macam perangai orang. Semuanya nyata bagi aku lebih berfikiran postif.
 
Sesi pembelajaran berkenaan dengan GST

NOTA KAKI :

Awak. Walaupun baru je saya kenal awak, saya lebih selesa bersama dengan awak. Terima kasih sudi dengar keluhan hati saya. Terima kasih sudi jadi teman saya. And wishing you, Good luck ! Semoga dapat jumpa lagi lepas habis praktikal nanti ! ;)
You Might Also Like

0 comments